Fenneke Staman - DiŽtisten gids NederlandInternet dieet en afslank gids
 

Titel website: Fenneke Staman
Land: Nederland
Categorie: DiŽtisten
url: http://www.staman-therapie.nl

Omschrijving website
Er zijn nog meer voorbeelden te noemen, maar waar het om gaat is..Wil je van je eetprobleem af dan zul je naar de oorzaken moeten kijken. En wat ik merk is dat mensen met een eetstoornis juist alles doen om maar niet met hun gevoelens bezig te zijn. Men wil wel de buitenkant veranderen zonder dat de binnenkant serieus genomen wordt. Dit zal niet werken.

Het lichaam laat je zien en voelen wat er aan de hand is, alleen luister je daar niet naar, ooit heb je ergens besloten daar afstand van te nemen. (Waarom?) Het lichaam vertelt wanneer het verzadigd is tijdens het eten, voel je dat of ga je overal aan voorbij. Voel je eigenlijk niets meer. Daarna komen de schuldgevoelens, ik ben weer eens zwak geweest, ik had juist de controle maar nu ineens niet. Je voelt je weer eens waardeloos, baalt van je lijf dat te dik is of waarvan je denkt dat het te dik is. (anorexia). Een vicieuze cirkel waarin je zult blijven hangen tot je de pijn van binnen zal erkennen. Misschien ben je teleurgesteld in je relatie, mis je contact. Misschien ben je teleurgesteld in je ouders en stop je dat weg omdat je hen niet de schuld wil geven.

Je mag waarschijnlijk toch al niemand de schuld geven. Wel jezelf. En ook mag je wel boos op jezelf zijn maar zeker niet boos op een ander.Mijn werkwijze met eetstoornissen bestaat uit een swingend bewegingsprogramma (groep) in combinatie met een praatgroep. Het bewegen is belangrijk om verschillende redenen. Het weer stevig maken van de spieren. Het plezier krijgen aan bewegen, je lijf weer voelen swingen. Tevens geeft bewegen een goed gevoel over jezelf.Daarnaast het praatgedeelte waarin we gaan kijken wat jou in het leven nou eigenlijk dwars zit. Meestal willen we dat nou juist verborgen houden en ons groter en sterker voordoen dan we zijn. Vandaar dat onze workout als

 

Overige links

Google
Web afslankgids.com