WeightSupport - Informatie gids NederlandInternet dieet en afslank gids
 

Titel website: WeightSupport
Land: Nederland
Categorie: Informatie
url: http://www.weightsupport.nl

Omschrijving website
Als er teveel vetweefsel in je lichaam zit, heb je overgewicht. Overgewicht wordt veroorzaakt doordat je meer energie opneemt (eten en drinken) dan dat je verbruikt beweging en ruststofwisseling. Het teveel aan energie wordt omgezet in vet.

Overgewicht wordt niet veroorzaakt -zoals vaak gedacht wordt door veel eten, maar door TEVEEL eten. Een klein beetje teveel is al genoeg. Iedere dag een onbelegde boterham teveel (100 kilocalorieŽn) levert per jaar al zoín 4 kilo extra lichaamsgewicht op.Overgewicht pak je aan door je eetgedrag en je energieverbruik met elkaar in evenwicht te brengen. Energieopname Niet je maag, maar je hersenen sturen je energieopname aan: je krijgt honger als je lichaam energie nodig heeft en je bent verzadigd als je genoeg energie hebt opgenomen. Als dit systeem in je hersenen verstoord is, dan eet je misschien meer dan je nodig hebt.

Energieverbruik Je energieverbruik bestaat globaal uit twee onderdelen; actief energieverbruik (lichamelijke activiteit) en inactief energieverbuik (de ruststofwisseling). Gemiddeld 65% van je energie gaat op aan de ruststofwisseling, energie om je lichaam de basisfuncties te laten uitvoeren, zeg maar om te leven. De rest gebruik je bij lichaamsbeweging.

Om af te vallen moet je meer bewegen, dan verbruik je meer energie. Maar afvallen heeft ook invloed op de ruststofwisseling. Na een periode van afvallen gebruik je minder energie voor je ruststofwisseling. Je moet dan ook na het afvallen voorzichtig zijn met weer meer te gaan eten, want anders kom je des te sneller aan en kun je weer opnieuw beginnen (het jojo-effect).

 

Overige links

Google
Web afslankgids.com